. ح )
« و أنذر عشيرتک الاقربين » [125]
« و خويشاوندان نزديکت را بيم ده. »
ــ
براء بن عازب چنين نقل مي کند:
هنگامي که آيه
و أنذر عشيرتک الاقربين نازل شد، رسول خدا(ص) فرزندان عبدالمطلب را که چهل مرد بودند و هر يک غذا و نوشيدني بسياري مي خواستند،
گرد هم آورد و به علي دستور داد تإ؛66ص خک ران گوسفندي را بپزد.
سپس به آن گروه فرمود: به نام خدا پيش بياييد! آنها ده نفر ده نفر پيش آمدند و هر چه خواستند خوردند. سپس قدحي دوغ خواست و جرعه اي از آن نوشيد و
به آنها فرمود: به نام خدا بنوشيد! آنها همگي نوشيدند تا سيراب شدند.
ابولهب پيشدستي کرد و گفت: اين مرد بدين وسيله شما را سحر کرد.
پيامبر در آن روز سکوت کرد و سخن نگفت و فرداي آن روز دوباره آنها را دعوت کرد و پس از غذا بيمشان داد و فرمود: «اي فرزندان عبدالمطلب، من از سوي خدا
بيم دهنده شمايم، و بشارت دهنده به آنچه يکي از شما انجام مي دهد. همه دنيا و آخرت را براي شما آورده ام. اسلام بياوريد و پيروي ام کنيد تا هدايت يابيد.
کدام يک از شما با من برادري مي کند و وزير و ولي و وصي من پس از مرگم مي شود و جاي مرا در خانواده ام پر مي کند و قرضم را ادا مي کند؟ »
آن قوم، همگي، سکوت کردند و آن حضرت سه بار سخن خود را تکرار کرد و در هر سه نوبت آنها سکوت کردند و علي مي گفت: من! و پيامبر به او فرمود:
« تويي! آن قوم برخاستند و در همان حال به ابوطالب مي گفتند: از پسرت اطاعت کن که او را امير تو کرد »
[126]