با سلام خدمت شما بزرگواران
ممنون ازتون که نوشته امو خوندین . و دوست دارم 5 دقیقه وقت بزارین و این مطلب رو خوب بخونین ممنونم .
توضیح مختصری در مورد منظورم عرض می کنم خدمتتون
موسیقی های حلال رو میشه برای انسانهایی که ایمانشون در درجات بالایی نیست دونست نه برای مومنان حقیقی که از این مسائل پرهیز می کنند .
بهتره با مثالی خدمتتون عرض کنم . برای مثال خیلی از افراد هستند که نمازهای یومیه خودشون رو می خونند و راضی هم هستند ولی مومنانی دیگه هستند که نه تنها به نمازهای یومیه اکتفا نمی کنند بلکه نماز شب و نمازهای مستحبی دیگه رو هم از دست نمیدند خوب حالا این سوال مطرح هست شخصی که به مرتبه ای رسیده که جزء کسانی هست که شب زنده داری می کنند موسیقی و مشابه موسیقی رو در زندگیشون قرار میدهند مسلما موسیقی ( منظور موسیقی های ساخته ی دست بشر است ) اونهارو از رسیدن به مراتب بالاتر نگه میداره همونطور که بزرگان ما مثل امام خمینی رحمه الله علیه و آیت الله طباطبایی و شهید مطهری و ........ برای رسیدن به مراتب کمال از این لذتها و خواسته های دنیوی گذشتند چرا که هدف از خلقت ما لذت بردن از لذت های دنیوی و سرگرم شدن بهشون نیست هدف کمال انسان در رسیدن به قرب الهی ست
مسئله ی بعد که اشاره کنم بهش اینه موسیقی هایی که با دست بشر ساخته میشه چیزی جدا از صوت قرآن و مداحی ست چرا ؟ چون وقتی شما اسماء الهی و نامهای ائمه اطهار علیهم السلام را بر زبانتون جاری می کنین وجودتون و روحتون به خدای بزرگ نزدیکتر میشه ولی ریتمهای موسیقی چه حلال و چه حرام نامهای الهی رو به گشوتون نمیرسونه شاید بعضی افراد بگن نامهای خدا رو با موسیقی های حلال ترکیب می کنند و تاثیر زیادی در اونها داره و وقتی به اون گوش میدن به ریتم موسیقی توجهی ندارند و غرق در معنای کلمات الهی میشند یه مثال براتون میزنم قبلش اینو عرض کنم که موسیقی جلوی کمال انسان رو میگیره . و اما مثال : فرض کنین شما می خواین غذایی بخورین مثل مرغ بریون 2 نوع مرغ بریون داریم یکی مرغ بریون با یه نوع ادویه خاص و دیگری هم با نوعی از ادویه دیگه
خوب دقت کنین غذای اصلی مرغ بریون بود ولی با 2 نوع ادویه خاص که هر کدوم از این مرغ بریونها یه نوع طعمی دارند و شما میلشون می کنین .
خوب منظورم از این مثال اینه که ادویه ها همون نوع و انواع موسیقی اند و مرغ بریون همون اسماء الهی و نامهای و کلمات خوب . وقتی شما اون غذارو با ادویه های مختلف می خورین از طعم اصلی اون غذا دور میشین نه ؟
حکایت نامهای الهی و کلمات خوب در موسیقی هم همینه وقتی نامهای الهی و کلمات خوب با موسیقی تلفیق میشند شمارو از معنای اصلی و هدف اصلی دور می کنند همونطور که ادویه ها شمارو از طعم اصلی مرغ دور کردند .
ان شاءالله با پیروی از دستورات الهی و ائمه اطهار علیهم السلام و راه ر روش بزرگان دین بتونیم به سرمنزل مقصود برسیم .
با تشکر از شما بزرگواران که این مطلب رو خوندین .
منتظر نظرات خوب و گرانبهاتون هستم ارادتمندتان m.d .