اهميت روابط عاشقانه
مردي نيست كه دست همسرش را عاشقانه بگيرد ، جز آن كه آفريدگار براي او پنج پاداش مي نويسد . پس اگر او را در آغوش كشد ، ده پاداش مي برد . اگر همسرش را ببوسد ، بيست پاداش دارد . اگر با او درآميزد ، [ پاداش اين كار ] از دنيا و آنچه در آن است بهتر است . پس زماني كه مرد برمي خيزد ، تا غسل كند ، آب از هيچ قسمتي از بدنش عبور نمي كند ، جز آن كه گناهش را مي زدايد و درجه اي بر او مي افزايد .
خداوند براي اين غسل پاداشي بهتر از دنيا و آنچه در آن است بدو مي بخشد . و همانا خداوند والا در برابر فرشتگان افتخار مي كند و مي گويد : به بنده ام بنگريد . در شبي سرد برخاسته است تا از جنابت غسل كند . بر اين باور است كه من پروردگار او هستم . گواه باشيد كه من او را بخشيدم1 .
1 . دعائم الاسلام 2/190 ؛ عوالي اللئالي 3/292 .
رشد دادن يكديگر
خداوند بيامرزد مردي را كه [ نيمه ] شب برمي خيزد و نماز [ شب ] مي خواند و همسرش را بيدار مي كند و اگر زنش برنمي خيزد ، مرد به صورتش [ مهربانانه ] آب مي پاشد ؛ پروردگار بيامرزد زني را كه شب برمي خيزد و نماز [ شب ] مي خواند و شوهرش را بيدار مي كند . و اگر شوهرش برنمي خيزد ، به صورتش [ مهربانانه ] آب مي پاشد1 .
1 . سنن ترمذي 2/26 ؛ سنن نسائي 3/205 ؛ مسند احمد 2/250 .
كتك نزدن همسر
هر مردي كه همسرش را بيش از سه بار كتك بزند ، آفريدگار در روز رستاخيز او را چنان رسوا مي كند كه مردمان نخستين و واپسين بدو بنگرند1 [ و آبرويش نزد همگان بريزيد ] .
آيا كسي از شما همسرش را كتك مي زند و بعد [ از مدت كوتاهي ] او را در آغوش مي كشد ؟!2
از مردي در شگفتم كه همسرش را مي زند ، در حالي كه او [ به خاطر اين رفتار ناشايست ] به كتك خوردن سزاوارتر است3 .
هر مردي كه به همسرش سيلي زند ، آفريدگار بلند پايه [ در روز رستاخيز ] به كليددار دوزخ فرمان مي دهد كه هفتاد سيلي داغ از آتش جهنم به او بزند4 .
همسرانتان را با چوب كتك نزنيد كه قصاص دارد5 .
پی نوشتها :
=========
1 . عوالي اللئالي 1/254 .
2 . اصولي كافي 5/509 ؛ وسائل الشعيه ( چ اسلاميه ) 14/19 .
3 . بحارالانوار 100/249 ؛ مستدرك الوسائل 14/250 .
4 . مستدرك الوسائل 14/250 .
5 . مستدرك سفينه البحار 10/47 .
برگرفته از كتاب " نگين هستي " تاليف حسين سيدي