به نام خداوند بخشنده و مهربان
51- وعده دادن آفت كرم و بخشش است ، و چاره آن انجام و اتمام بخشش است .
52- برای مجازات در خطاها و لغزشها عجله نكن ، و بین خطا و مجازات برای عذرخواهی فرصتی باقی بگذار .
53- مصیبتها و ناملایمات كلیدهای پاداش و ثواب هستند .
54- نعمت ، امتحان و آزمایش الهی است . پس اگر شكر كردی ، نعمت است و اگرناسپاسی كردی ، به غضب و خشم الهی تبدیل می شود .
55- از بهره زبانت همان مقدار برای تو كفایت میكند كه راه هدایتت را از گمراهی روشن كند .
56- از تفكر و تعقل غافل نشوید ، زیرا تفكر حیات بخش قلب آگاه و كلید درهای حكمت است .
57- ای پسر آدم ، از زمانی كه از مادر زاییده شدی مشغول نابود كردن عمر خود بوده ای ،پس از باقیمانده عمر خود برای آینده ( عالم آخرت ) ذخیره كن ، به درستی كه مؤمن از این دنیا زاد و توشه برمیگیرد و كافر خوش گذارنی میكند . و بعد این آیه را تلاوت فرمودند : " و زاد و توشه برگیرید ، به درستی كه بهترین توشه تقوی است " .
58- برای دنیایت آنچنان رفتار كن كه گویا برای همیشه زنده ای ، و برای آخرتت چنان رفتار كن كه گویا فردا خواهی مرد .
59- اگر به خاطر نیازی مجبور شدی با مردی دوست و همنشین شوی ، پس با كسی دوست شو كه وقتی با او همنشینی میكنی ، موجب زینت تو باشد و هنگامی كه به او خدمتی كردی، از تو حمایت كند و هنگامی كه از او در خواست كمك كردی ، تو را یاری كند و اگرسخنی گفتی ، سخن تو را تصدیق كند و اگر حمله كردی ، هجوم تو را قوت بخشد و اگرچیزی طلب كردی ، تو را یاری كند و اگر نقصی از تو آشكار شد ، آن را بپوشاند و اگرنیكی از تو دید ، آن را به حساب آورد .
60- هر كس قرآن بخواند ، یك دعای مستجاب برای او میباشد كه یا فورا اجابت میشود و یا با تأخیر .
61- زكات دادن هرگز موجب كم شدن مال نمیشود.
62- به حضرت عرض شد چرا شما هرگز نیازمندی را نا امید بر نمیگردانید ، اگر چه سوار بر شتر باشید ؟ فرمود : خود من هم محتاج و نیازمند درگاه خداوند هستم و دوست دارم كه خداوند مرا محروم نگرداند و شرم دارم در حالی كه نیازمند هستم ، نیازمندان را نا امید كنم . عادت خداوند این است كه نعمتهایش را بر من ارزانی بدارد و عادت من هم این است كه نعمتهایش را به بندگانش عطا كنم ، و میترسم كه اگر از این عادت خود دست بردارم خداوند هم دست از عادت خود بردارد .
63- آنكس كه مرگش فرا رسیده ، مهلت می طلبد تا گذشته را جبران كند و آنكس كه مرگش فرا نرسیده و برای عمل صالح فرصت دارد ، امروز و فردا میكند .
64- ای كسانی كه اهل خوش گذرانی و لذات دنیا هستید ، بدانید كه این لذات باقی ماندنی نیست ، و مغرور شدن به سایه ای كه زوال پذیر است ، حماقت است .
65- بیشترین عفو و بخشش كریم وقتی است كه خطا كار نتواند برای خطای خود عذری بیاورد .
66- كسی كه خدا را بشناسد ، او را دوست میدارد و كسی كه دنیا را بشناسد ، در آن زهد می ورزد . و شخص مؤمن عمل لهو و بیهوده انجام نمی دهد مگر وقتی كه غافل می شود ، و هنگامی كه متوجه كار بیهوده خود شد ، محزون میگردد .
67- كسی كه بندگی خدا كند ، خداوند همه چیز را بنده او می كند .
68- كسی كه كارهای نیك خود را می شمارد ، احسان و كرامتش را از بین میبرد .
69- از آن حضرت در باره سكوت سؤال شد ، فرمود : سكوت پرده نادانی و زینت آبرو و عزت است و كسی كه سكوت میكند راحت و آسوده ، و همنشین او در امان است.
70- ای پسر آدم از اعمال حرام دوری كن تا شخص عابدی باشی ، و به آنچه خداوند روزی تو كرده خوشنود و راضی باش تا بی نیاز باشی ، و حق همسایگی را در باره همسایه ات مراعات كن تا مسلمان باشی ، و آنچنان با مردم رفتار كن كه دوست داری با تو رفتار شود تا شخص عادلی باشی .
71- از آن حضرت سؤال شد زندگی چه كسی از همه بهتر است ؟ فرمود : كسی كه مردم را درزندگی خود شریك كند .
72- دست نیافتن به نیازمندیها بهتر از درخواست آن از نا اهلان است .
73- بداخلاقی بدتر از بلا و مصیبت است .
74- امام حسن مجتبی (ع) به هنگام ورود به مسجد سر را به طرف آسمان بلند میكرد و میفرمود : پروردگارا ! مهمان تو جلو درب خانه ات ایستاده است . ای نیكوكار ! بنده گناهكار و بدرفتار به درگاهت شتافته ، از زشتیهایی كه مرتكب شده به خاطر زیبایی هایی كه در نزد توست درگذر ، ای بخشنده و كریم .
75- شوخی كردن حرمت و احترام را از بین میبرد .
76- كار نیك آن است كه در انجامش درنگ نشود ، و بعد از انجام آن منت نگذارند .
77- قدر نعمتهای پروردگار تا موقعی كه پا برجاست مجهول و ناشناخته است ، و زمانی شناخته میشود كه از دست رفته باشد .
http://www.payamavar.com/fun/Detail/?ID ... 2B2876FAEA>