سلام حمید جان
شما به نقد سخنان من نپرداختید و یکسره همه گفته ها را با جمله زیر رد نمودید!!
نقل قول:
به نظر بنده بهترین توسل این است که به نبی اعظم و ائمه توسل شود.
نظر شما برای من محترم است اما این نظر بر خلاف نظر خود نبی اعضم و ائمه هدی است. دلیلش را پیش تر آوردم و نیازی به بحث در مورد مقوله
"وجه الله" نمیبینم اما شما در بیان این عبارت به گونه ای وارد شدید که اشکالات جدی به آن وارد است. به گونه ای که بنده شک دارم بیانات
آیت الله وحید خراسانی را دقیقا آورده باشید.
نقل قول:
یکی از اوصاف ائمه وجه الله است.
هر کسی که بخواهد به کسی توجه کند و روی سخن به او کند صورت خود را به سمت او می کند
خداوند متعال جسم نیست تا بخواهد صورت را به سمت او کند اما شخصی را در زمین به مردم معرفی نموده است
معنای وجه الله دقیقا مشخص است. در لغت به معنای صورت خدا است ولی چون برای خدا صورتی متصور نمی توان شد در عبارات مختلف معنای مختلف دارد از جمله:
جز براي خدا انفاق نكنيد ( و ما تنفقون الا ابتغاء وجه الله )
در تفسیر نمونه آمده است: وجه الله چه معني دارد ؟ وجه در لغت به معني صورت است و گاهي به معني ذات به كار برده مي شود . بنابر اين وجه الله يعني ذات خدا .
انفاق كنندگان نظرشان بايد ذات پاك پروردگار باشد.
به هر سو رو كنيد خداوند آنجا است (اينما تولوا فثم وجه الله) بقره - 115
ولی نکته مهم تر، شما نوشته اید: "خداوند متعال جسم نیست تا بخواهد صورت را به سمت او کند"
این جمله شما فاقد هرگونه ریشه و درون مایه ی اسلامی است. آیا برای توجه به خدا حتما باید "جسمی" وجود داشته باشد؟ آیا نبی اکرم و ائمه هدی اکنون جسمی در روی زمین و در میان ما هستند( به استثنا ی امام زمان)؟
نقل قول:
وجه الله یعنی هر کسی که بخواهد طوری با خدا صحبت کند که خداوند به او توجه کند باید روی خود را به وجه الله کند.
اگر خداهم بخواهد به کسی توجه کند از طریق ائمه به آنها توجه می کند.
این است معنای وجه الله.
طبق آیه زیر هیچ حصری در این میان وجود ندارد:
وَ للَّهِ المَْشرِقُ وَ المَْغْرِب فَأَيْنَمَا تُوَلُّوا فَثَمَّ
وَجْهُ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ وَسِعٌ عَلِيمٌ(115)
ترجمه : مشرق و مغرب از آن خدا است و به هر سو رو كنيد ، خدا آنجا است ، خداوند بي نياز و دانا است .
لذا نبی اکرم و وصی او تنها یکی از این مصادیق "وجه الله" هستند و برای توجه به خدا نیازی به اتخاذ وجه خاصی نمی باشد و به هرچه توجه شود "وجه الله" است.
اما بیان صفت "وجه الله" برای اولیاء خدا نشان از آبرومندی ایشان در پیشگاه خدا دارد چنان که در دعای توسل میخوانیم "یا وجیه عند الله" یعنی ای آبرومندان در پیشگاه خدا
در بیان این مطلب که "خداوند تنها از طریق ائمه به دیگران توجه میکند" نقد بسیاری دارم. لطفا دلیل خود را بیاورید.