کاربر گرامی ورود شما را به انجمن خیر مقدم عرض میکنیم. جهت استفاده از تمامی امکانات سایت باید عضو شوید. جهت عضویت اینجا را کلیک کنید.

امیرالمومنین على عليه السلام : « آن كس از شما ايمانش كاملتر است كه اخلاقش نيكوتر باشد »
امروز شنبه 29 اسفند 1388 08:20

همه زمانها با ساعت محلی UTC + 3:30 تنظیم شده اند

ارسال موضوع جديد پاسخ به موضوع  [ 1 پست ] 
نويسنده محتواي پيام
 موضوع پست: .*.معرفى امام صادق عليه السلام از نگاه مالک بن انس.*.
پستارسال شده در: چهارشنبه 30 اردیبهشت 1388 21:11 
Moderator
Moderator
نماد کاربر

تاريخ عضويت :
پنج شنبه 19 مهر 1386 16:06

تشکر کرده اید :
3125

آفلاين

معرفى امام صادق عليه السلام از نگاه مالک بن انس

مالک بن انس که در مدينه بود مى‏گويد: من مى‏رفتم نزد جعفر بن محمد (و کان کثير التبسم) و خيلى زياد تبسم‏ داشت، يعنى به اصطلاح خوشرو بود و عبوس نبود، و از آدابش اين بود که وقتى اسم پيغمبر را در حضورش مى‏برديم رنگش تغيير مى‏کرد (يعنى آنچنان نام پيغمبر به هيجانش مى‏آورد که رنگش تغيير مى‏کرد.)

من زمانى با او آمد و شد داشتم. بعد، از عبادت امام صادق عليه السلام نقل‏ مى‏کند که چقدر اين مرد عبادت مى‏کرد و عابد و متقى بود. آن داستان‏ معروف را همين مالک نقل کرده که مى‏گويد در يک سفر با امام با هم به مکه مشرف مى‏شديم، از مدينه خارج شديم و به مسجد شجره رسيديم، لباس احرام پوشيده بوديم و مى‏خواستيم لبيک بگوييم و رسما محرم شويم.

همانطور سواره داشتيم مُحرم‏ مى‏شديم، ما همه لبيک گفتيم، من نگاه کردم ديدم امام مى‏خواهد لبيک‏ بگويد اما چنان رنگش متغير شده و آنچنان مى‏لرزد که نزديک است از روي‏ مرکبش به روى زمين بيفتد، از خوف خدا .

من نزديک شدم و عرض کردم: يابن رسول الله ! بالاخره بفرماييد، چاره‏اى نيست، بايد گفت. به من‏ گفت: من چه بگويم؟! به کى بگويم لبيک؟! اگر در جواب من گفته شد: «لا لبيک» آن وقت من چه کنم؟!

اين روايتى است که مرحوم آقا شيخ عباس قمى و ديگران در کتاب‎هايشان نقل مى‏کنند، و همه نقل کرده‏اند.
راوى اين روايت چنانکه گفتيم مالک بن انس امام اهل تسنن است. همين مالک مى‏گويد:
«ما رأت عين و لا سمعت اذن و لا خطر على قلب بشر افضل من جعفر بن محمد»؛
چشمى نديده و گوشى نشنيده و به قلب بشر خطور نکرده‏ مردى با فضيلت‎تر از جعفر بن محمد .

منبع:کتاب سيرى در سيره ائمه اطهار،مرتضى مطهرى. صص 132-131.

بازگشت به بالای صفحه
 مشخصات  
تشکر کرده اید 

کاربران زیر از Labbaik به خاطر این پست تشکر کرده اند:
110, Mohsen1001, SEYEDMOHAMMAD, اسماني
نمايش پست ها:  مرتب سازي بر اساس  
ارسال موضوع جديد پاسخ به موضوع  [ 1 پست ] 

همه زمانها با ساعت محلی UTC + 3:30 تنظیم شده اند

کاربران حاضر

کاربران حاضر در اين انجمن: - و 1 مهمان

شما نمي توانيد موضوع جديدي در اين انجمن ايجاد کنيد
شما نمي توانيد به مباحث در اين انجمن پاسخ دهيد
شما نمي توانيد پست هاي خود را در اين انجمن ويرايش کنيد
شما نمي توانيد پست هاي خود را در اين انجمن حذف کنيد
شما نمي توانيد فايل هاي پيوست در اين انجمن ارسال کنيد

جستجو براي:
پرش به:  

News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list