زنای اجبــــاری

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
Bronze
Bronze
پست: 41
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۸۷, ۲:۰۹ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 186 بار
سپاس‌های دریافتی: 159 بار
تماس:

زنای اجبــــاری

پست توسط nazer110 »

[External Link Removed for Guests]
  از مسایلی که اکنون نیز پرجنجال و مورد سوال است، حکم سنگسار در مورد افراد زناکار می باشد. باید توجه داشت که اجرای حکم سنگسار شرایط پرشماری دارد که اگر حتی یکی از این شرایط مخدوش باشد، حکم قابل اجرا نیست. این شرایط به گونه ای تنظیم شده که به نظر می رسد خداوند بازدارندگی حکم و جلب توجه به بزرگی گناه ارتباط نامشروع را بیشتر مدنظر داشته، تا اجرا شدن این کیفر. 

  توجه به این شرایط مهم، موجب گردیده که دین نسبت به وقایع گذشته و حال، مورد شدیدترین حملات قرار گیرد. اشکالی که امروزه نسبت به این روش مجازات بیان می شود، از این جهت وارد است که در اکثر قریب به اتفاق احکام جاری شدۀ سنگسار، شرایط مدنظر دین رعایت نشده و همین موجب ارائه چهره ای خشن از اسلام گردیده است. اگر حاکمان دینی به شرایط مورد تاکید دین دربارۀ سنگسار دقت کنند، آمار اجرای این حکم نزدیک به صفر خواهد بود. گرچه اکنون در صدد بیان تمام این شرایط نیستیم، اما در مورد یکی از آنها در قالب واقعه ای تاریخی سخن خواهیم گفت. 

  متعال در قرآن تصریح می فرماید که اگر کارحرامی از روی ناچاری و اضطرار انجام گیرد، گناهی در پی ندارد: 
 « آن کس که مجبور شود، در صورتی که ستمگر ومتجاوز نباشد، گناهی براونیست ». (1) 

  نتیجۀ حکم کلی این آیه شریف، نفی هرگونه عقوبت در مورد کار فرد مجبور است. همین مطلب در سنت پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم نیز به صورتی روشن و انکارناپذیر ذکر شده است. به استدلالی که در ماجرای زیر نقل شده، دقت فرمایید. 
 زنی را نزد عمر آوردند که چنین ماجرایی داشت: در بیابان به شدت تشنه شده بود، ولی آبی برای نوشیدن نیافته بود. گذارش به کنار مرد چوپانی افتاده و از او درخواست آب کرده بود، ولی چوپان تنها در صورتی حاضر به سیراب کردن او شده بود که زن بدن خود را در اختیار وی قرار دهد. زن به این کار تن داده و به این وسیله از مردن بر اثر تشنگی نجات یافته بود. عمر درباره سنگسار این زن به جرم زنا، با مردم مشورت کرد. علی (علیه السلام) گفت: به نظر من چون این زن برای نجات از مرگ این کار را کرده و مجبور بوده، باید آزاد باشد و سنگسار نشود. عمر نیز این کار را کرد. (2) 
  موردی را سراغ دارید که حضرت امیرمومنان علی علیه السلام درباره حکم خداوند با مردم مشورت کرده باشند؟ « آیا کسانی که می دانند با کسانی که نمی دانند یکسانند؟ » (3) « آیا کسی که هدایت به سوی حق می کند برای پیروی شایسته تر است، یا آن کس که خود هدایت نمی شود مگر هدایتش کنند؟! شما را چه می شود، چگونه داوری می کنید؟ » (4) 

 : بیایید بیشتر بدانیم [External Link Removed for Guests]  
 ———————————————————- 

 پی نوشت ها: 
 1- سوره بقره، آیه 173 و سوره انعام، آیه  
 2- از منابع اهل سنت: 
 الف- سنن بیهقی، جلد8، صفحه  
 ب- کنزالعمال، متقی هندی، جلد 3، صفحه  
 ج- مناقب العشرة، علامه نقشبندی، صفحه 25،  
 د- وسیلة المآل، حضرمی، صفحه 126،  
توجه: در [External Link Removed for Guests] از سلسله مطالب خلفای اهل سنت و دانش دینی، ماجرای سنگسار خانمی پاکدامن توسط عثمان سومین خلیفه اهل سنت را ملاحظه فرمایید. در آن واقعه تاریخی متاسفانه سنگسار انجام و به کشته شدن آن خانم منجر شد. 3- سوره زمر،  
 4- سوره یونس،  
ارسال پست

بازگشت به “امام شناسی”