او که همیشه در اوج است...

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
Bronze
Bronze
پست: 41
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۸۷, ۲:۰۹ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 186 بار
سپاس‌های دریافتی: 159 بار
تماس:

او که همیشه در اوج است...

پست توسط nazer110 »

 [FONT=Times New Roman]خداوند در قرآن با آیه های زیادی ایمان آوردندگان را مخاطب قرار داده است. در این آیه ها یا دستوراتی داده شده و یا نکاتی متذکر شده است. صرف نظر از علائم و خصوصیات مومنان که مخاطبان این دست از آیات هستند، یکی از مطالب جالب نکته ای است که رسول مکرم اسلام صلی الله علیه وآله وسلم به عنوان داناترین فرد از مقصود خداوند، بیان فرموده اند. ایشان بنا به نقل بسیاری از کتب اهل سنت، امیر و رئیسی برای مومنان مخاطب این آیات معرفی نموده اند. اینک به نص کلام پیامبر گرامی صلوات الله علیه وآله توجه فرمایید:  
 [FONT=Times New Roman]خداوند هیچ آیه ای که در آن "یا ایها الذین آمنوا" است را نازل نفرمود، مگر آن که علی راس آن مومنان و امیر ایشان می باشد. (1)  
 [FONT=Times New Roman]با توجه به تصریح پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم، شیعیان مولا علی علیه السلام را به عنوان امیرالمومنین می شناسند و بدین جهت از ایشان پیروی می کنند. اما کسان دیگری هم هستند که لقب امیرالمومنین را بر خود نهادند و دسته ای از مسلمانان آنان را بدین نام شناختند.  
 [FONT=Times New Roman]حال باید سوال کرد که آیا هرکس به هر وسیله ای بر کرسی حکومت قرار گرفت، می تواند خود را به نامی که به تصریح پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم مربوط به مولا علی علیه السلام است، بنامد؟ خلفایی که پس از ارتحال نبی اکرم صلی الله علیه وآله وسلم، به اشکال مختلف در جایگاه حاکم اسلامی قرار گرفتند، با چه مستندی این لقب گران سنگ را بر خود نهادند و با اینکه پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم تنها یک نفر را به عنوان امیرالمومنین معرفی کرده بودند، مصادیق دیگری را نیز برای این نام معرفی کردند، تا جایی که امثال معاویه و یزید نیز در این لقب طمع کردند؟   [FONT=Times New Roman]     
 [FONT=Times New Roman]پی نوشت ها:  
 [FONT=Times New Roman]1- منابع اهل سنت در این مورد   [FONT=Times New Roman]الف- حلیة الاولیاء، ابی نعیم اصفهانی، جلد1، صفحه64   [FONT=Times New Roman]ب- کفایةالطالب، کنجی شافعی،    [FONT=Times New Roman]ج- التذکرة، سبط بن الجوزی، صفحه15، طبع نجف    [FONT=Times New Roman]د- الصواعق المحرقة، ابن حجر، صفحه 76    [FONT=Times New Roman]ه- کنزالعمال، متقی هندی، جلد6،    [FONT=Times New Roman]و- تاریخ الخلفاء، صفحه116، طبع    [FONT=Times New Roman]ز- الدرالمنثور، سیوطی، جلد1، صفحه104، ناشر: دارالمعرفة للطباعة والنشر، بیروت،    [FONT=Times New Roman]ح- مناقب خوارزمی، صفحه266، حدیث250    [FONT=Times New Roman]ط- ینابیع المودة، صفحه125، طبع    [FONT=Times New Roman]ی- فضایل الصحابة، احمد بن حنبل، صفحه189،   
ارسال پست

بازگشت به “امام شناسی”