فعاليت در شركتهاي هرمي

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
Member
Member
پست: 73
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۳۸۶, ۳:۰۹ ق.ظ
محل اقامت: اصفهان
سپاس‌های ارسالی: 7 بار
سپاس‌های دریافتی: 8 بار
تماس:

فعاليت در شركتهاي هرمي

پست توسط KH.I.A.2500 »

سلام
ميخواستم در رابطه با اين شركتهاي هرمي سوال كنم كه آيا فعاليت در آنها اشكال شرعي داره يا خير ? مرجع تقليد من آيت ا... بهجت بودند . لطفا با دليل و مدرك توضيح بدهيد . نظر مراجع در اين رابطه چيست ? اگر حرامه پس چرا مجوز دارن و دفترهاي كار زيادي مشغول فعاليت هستند ?
* خدايا چنان کن سرانجام کار *** تو خشنود باشي و ما رستگار *
Administrator
Administrator
پست: 2244
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱ بهمن ۱۳۸۵, ۱۱:۵۲ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 10691 بار
سپاس‌های دریافتی: 5476 بار
تماس:

Re: فعاليت در شركتهاي هرمي

پست توسط Mohsen1001 »

باسمه تعالی

سلام


حکم فقهی این مساله از دیدگاه تمام مراجع اینگونه است :


شرکت و عضو شدن در هر نوع بازاریابی شبکه ای - که بصورت هرمی مانند و بی انتها است - جایز نیست.

تبصره : هر نوع بازاریابی شبکه ای حرام نیست. تنها بخشی از آن که بصورت زنجیره ای و هرمی (Pyramid Scheme) و بی انتهاست ، جایز نیست.



اما اینکه چرا الان فعالیت رسمی دارن را نمیدونم تصویر


موفق باشید تصویر
Member
Member
پست: 73
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۳۸۶, ۳:۰۹ ق.ظ
محل اقامت: اصفهان
سپاس‌های ارسالی: 7 بار
سپاس‌های دریافتی: 8 بار
تماس:

Re: فعاليت در شركتهاي هرمي

پست توسط KH.I.A.2500 »

سلام
ببخشيد من چند تا سوال ديگه هم داشتم :
اول اين كه من چند روز پيش به دعوت يكي از دوستانم از طرز كار اين شركت ديدن كردم و به من پيشنهاد مشاركت دادن . در مدتي كه من آنجا بودم به جرات ميتونم بگم بيشتر افرادي كه عضو شده بودن افرادي مذهبي بودند وحتي دو نفر كه تازه درس حوزشان تمام شده بود هم آمده بودند براي اين كار .
من در مورد مساله شرعي اين كار پرسيدم و اون فرد كه خودش هم فردي مذهبي بود گفت كه از نظر شرعي مشكلي نداره و كلي هم توضيح در اين باره داد تا جايي كه توانست من را قانع كنه .
منطقي كه اونها در مورد شرعي بودن كارشان داشتند اين بود كه آن فرد ميگفت :
اولا شبكه اي كه ما كار ميكنيم با بسياري شبكه هاي ديگر كه در شهر دارن كار ميكنن فرق داره و ما در اينجا دختر راه نميديم و همه فقط پسر هستيم . دوم اينكه ميگفت خيلي از شبكه هايي كه نيروي انتظامي اونها را دستگير ميكنه به خاطر اينه كه اونها در دفاتر كارشان مشروبات الكلي و يا مواد مخدر نگهداري و مصرف ميكردند و همين امر موجب فساد اجتماعي ميشد ولي ما در اينجا از اين كارها نميكنيم كه موجب فساد اجتماعي بشه . سوم اينكه شما در ازاي پولي كه به حساب كمپاني واريز ميكنيد جنسي خريداري ميكنيد و حتي در مواردي قيمت محصول خريداري شده از نظر اقتصادي بسيار به صرفه ميباشد .
مورد ديگر اين كه به من ميگفتند به طور كلي درآمدي كه شما از اين راه در ميآوريد به خاطر اين است كه مثلا شما يك محصولي از كمپاني QI خريداري ميكنيد و كمپاني به شما پيشنهاد ميكنه كه اگر دو نفر ديگر را هم به خريدن مححصولات ما تشويق كني كمپاني در ازاي تبليغي كه كرده اي به شما پورسانت ميدهد و اين پول حرام نيست . يك مثال زد :
ميگفت هزينه هر يك ثانيه پيام بازرگاني كه از شبكه چهار پخش ميشود برابر است با 150,000 تومان . يعني اگر شركت ايران خودرو بخواهد براي تبليغات فروش خودروهايش يك پيام بازرگاني 60 ثانيه اي بسازد و در هر روز 10 مرتبه اين پيام بازرگاني را شبكه چهار پخش كند ايران خودرو بايد روزانه مبلغي معادل نود ميليون تومان به صدا و سيما بدهد . اما شركت QI آمده است و اين گونه تبليغات پر هزينه را از برنامه تبليغاتي خود حذف كرده و به جاي اينكه آن همه هزينه براي تبليغات محصولاتش كند از مردم ميخواهد كه كار تبليغاتي را خودشان براي اين شركت انجام دهند و به جاي اينكه 90 ميليون تومان براي تبليغات به صدا و سيما و از اين قبيل بدهد آمده و اين 90 ميليون را بين دهها نفر از مرم پخش ميكند تا خود مردم كار تبليغاتي را انجام دهند چون اين روش تبليغات ( تبليغات كلامي ) بسيار بسيار موثر تر از تبليغات تلويزيوني و از اين قبيل است .
حتي در مورد شرعي بودن كارشان گفت كه به عنوان مثال يكي از مراجع تقليد در رابطه با كار اين شركتها گفته كار در اينگونه شركتها حرام است به 3 دليل : اول فساد اجتماعي . دوم فساد اقتصادي . سوم (من خودم اين مورد را يادم نيست) . بعدش گفت كه آن مرجع تقليد گفته بنا به سه دليل كار در اين شركتها حرام است ولي اگر شرايط يك حكم برقرار نباشد ديگر آن حكم پا بر جا نيست و كلي توضيح داد و در آخر گفت كه برخلاف برخي دفاتر كار ديگر كه الان مشغول به كار هستند دفتر ما هيچكدام از آن سه دليل را ندارد پس كار ما حرام نيست .

!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i

لطفا در رابطه با اين كه مواردي كه گفتم من را راهنمايي كنيد . مثل هميشه با دليل و مدرك .
با تشكر :razz:
* خدايا چنان کن سرانجام کار *** تو خشنود باشي و ما رستگار *
Administrator
Administrator
پست: 2244
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱ بهمن ۱۳۸۵, ۱۱:۵۲ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 10691 بار
سپاس‌های دریافتی: 5476 بار
تماس:

Re: فعاليت در شركتهاي هرمي

پست توسط Mohsen1001 »

سلام


دوست عزیز پاسخ شما باز هم برمیگرده به حکمی که در پست قبل عرض کردم.

تشخیصش با خودتون هست که ایا این شبکه مصداق فتوای پست قبل هست یا خیر ، برای اینکه خیالتون هم راحت بشه میتونید با دفتر ایت الله بهجت در قم تماس بگیرید و استفتا کنید و فعالیت شرکت را کامل براشون توضیح بدید شاید حلال باشه.

اما درکل هیچگاه به واسطه اینکه فلانی هم تو این کار اومده خودش ادم مذهبیه پس این کار درست هست ، جلو نرید چون شما مقلد اون افراد نیستید (کمااینکه شما این کار را انجام ندادید و مساله را پرسیدید :D )


موفق باشید :razz:
ارسال پست

بازگشت به “احکام معاملات”