دفتر بیستم میراث حدیث شیعه منتشر شد

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
Old-Moderator
Old-Moderator
پست: 1668
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۱۹ مهر ۱۳۸۶, ۴:۰۶ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 3099 بار
سپاس‌های دریافتی: 5474 بار

دفتر بیستم میراث حدیث شیعه منتشر شد

پست توسط Labbaik »

 "بسم الله الرحمن الرحیم" 


  بيستم «ميراث حديث شيعه» به سرپرستی «علی صدرايی‌خويی» به تازگی از سوی مؤسسه علمی ـ فرهنگی «دارالحديث» منتشر شد. 


به گزارش راوي، حجت‌الاسلام والمسلمين «علی صدرايی‌خويی» محقق اين طرح با اعلام اين خبر به ايكنا گفت: مجموعه حديث شيعه كه دفتر بيستم آن از سوی دارالحديث منتشر شده، به رسائل و تزهای دانشمندان شيعه جهان اسلام كه درباره حديث و علوم حديث گردآوری و تاكنون منتشر نشده‌اند، اختصاص دارد. در اين دفتر هشت رساله از ميراث حديثى شيعه، با تصحيح و تحقيق و حروف نگارى نوين در معرض ارباب نظر قرار گرفته است.

رساله اول كتابى است با عنوان منهاج الحق و اليقين فی تفضيل علیّ أمير المؤمنين على ساير الأنبياء و المرسلين، تأليف سیّد ولىّ بن نعمة اللَّه حسينى رضوى حائرى (قرن 10)، كه قبل از اين نيز اثر ديگرى از وى با نام مجمع البحرين فى مناقب السبطين، در دفتر چهارم اين ميراث منتشر شده بود. اين اثر در صدد اثبات برترى على (ع) بر ديگران اولياء و صالحان حتى پيامبران (جز پيامبر اسلام) است و از ص 9 تا 80 اين دفتر را در بر گرفته است.

رساله دوم كتاب مفتاح الفرج از مير محمد حسين بن محمد صالح خاتون آبادى (م 1151ق) است. موضوع آن در باره استخاره و اقسام و طريقه آن است. خاتون آبادى اين اثر را از كتاب علامه مجلسى موسوم به مفاتيح الغيب كه در همين موضوع نگاشته، گزين و مرتب نموده و خود نيز مطالبى بدان افزوده است. اقدامات پژوهشى خاتون آبادى موجب گرديده كه اين اثر از اثر مجلسى غنى‏تر و مرتب‏تر باشد. اين رساله در صفحه‏هاى 83 تا 166 اين دفتر قرار گرفته است.

رساله سوم اثر گرانسنگ شهيد ميرزا على ثقة الاسلام تبريزى (شهادت 1330ق) در تحقيق تاريخ ولادت پيامبر اكرم (ص) است كه آن را ايضاح الأنباء فى تعيين مولد خاتم الأنبياء (ص) ناميده است. قبلا در همين موضوع رساله ميزان السماء در تعيين مولد خاتم الانبياء از ميرزا حسين محدث نورى در دفتر ششم ميراث چاپ شده است.
ثقة الاسلام در انتهاى رساله خود تحقيقى تقويمى در باره عاشورا (روز شهادت امام حسين ع) و اينكه در كدام سال و چه روزى از ايام هفته واقع شده، آورده و آن به نام مقتل السيدالشهداء (ع) در آخر رساله ياد شده گنجانيده است. اين رساله در صفحات 167 تا 259 اين دفتر قرار گرفته است.

رساله چهارم حاشيه ابن ادريس حلى (598 ق) بر صحيفة سجادية امام سجاد (ع) است كه از اولين و كهن‏ترين حاشيه اين كتاب شريف به شمار مى‏رود. اغلب مطالب اين حاشيه لغوى و ادبى است و در ص 259 تا 373 اين دفتر قرار گرفته است.

رساله پنجم الدرة الحمراء فى كيفية زيارة العاشوراء از محمد بن ابوالحسن شهدادى نايينى (م 1278ق) است كه در صفحه‏هاى 373 تا 419 اين دفتر جاى دارد.

رساله ششم رسالة فى علم الرجال از سیّد حسين بن محمّد حسينى (قرن 13 - 14 ق) است. اين رساله حاوى تحقيقات رشيق و دقيق در علم رجال بوده و عليرغم كاوش‏هاى موشكافانه محقق گرامى، زيست نامه پديد آورنده اين اثر به دست نيآمده است. اين اثر در صفحه‏هاى 419 تا 481 اين دفتر چاپ شده است.

رساله هفتم و هشتم اين دفتر دو اثر از دانشمند متتبع سيد محمد كاظم جزائرى (قرن 14ق) است. اثر اول موسوم به نزهة الأنظار فی مشايخ الإجازة إلى أئمة الأطهار است كه در آن جزايرى متن نه اجازه روایى را كه از اساتيدش دريافت نموده، آورده است. در رساله دوم جزايرى به ذكر حالات مشايخ حديثى و تحصيلى و چند از عالمان معاصر كه در نجف اشرف ملاقات نموده، پرداخته است. او اين اثر را سه بار بازنگرى و تحرير نموده و در بار عنوان جديدى براى آن نهاده است. بار اول آن را به نام نخبة البشر نامگذارى نموده كه اين تحرير در ميراث اسلامى ايران با تحقيق دوست گرامى آقاى حسين متقى منتشر شده است. در تحرير دوم نام آن را هدية الكلام و در تحرير سوم انوار الكلام فی ما رأيناه فی هذا المقام ناميده است. متن اين دو تحرير در اين دفتر عرضه و در آن شرح حال كوتاه بيست و سه تن از مشايخ بيان گرديده است. اين دو رساله در صفحات 481 تا 535 دفتر بيستم ميراث حديث شيعه قرار گرفته است.
فهرست اجمالى مطالب در آغاز اين كتاب قرار گرفته و در انتهاى آن چهار فهرست (1. فهرست عنوان رساله‏ها، 2. فهرست پديد آورندگان، 3. فهرست دفترهاى به ترتيب، 4. فهرست فهرست تفصيلى مطالب دفتر بيستم) آمده است.
تحقيق و تصحيح رساله‏هاى اين دفتر به دست محققان توانا: عبد اللَّه غُفرانى (رساله 1)، حميد احمدى جلفایى (رساله 2و6)، محمد الوانساز خویى (رساله 3)، سيد محمد حسين حكيم (رساله 4)، مهدى باقرى سیّانى (رساله 5) و سيد جعفر حسينى اشكورى (رساله 7و8) انجام گرفته است.

يادآوری می شود، چاپ اول دفتر بيستم «ميراث حديث شيعه» به سرپرستی «علی صدرايی‌خويی» و «مهدی مهريزی» با شمارگان 1000 نسخه، جلد سخت و بهای 6500 تومان، به تازگی از سوی سازمان چاپ و نشر دارالحديث، چاپ و منتشر شده است.
زندگی بافتن یک قالی است

نه همان نقش و نگاری که خودت می خواهی

نقشه را اوست که تعیین کرده است

تو در این بین فقط میبافی

نقشه را خوب ببین !!!

نکند آخر کار قالی زندگیت را نخرند


 تصویر 
ارسال پست

بازگشت به “اخبار مذهبي”