خرما میوه سفره رمضان

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
Member
Member
پست: 68
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۸۷, ۳:۲۳ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 125 بار

خرما میوه سفره رمضان

پست توسط safara »

با فرا رسیدن ماه پرفیض و برکت رمضان بازار خرما در کشورهای مسلمان رونق خاصی پیدا می کند و اگر بر هر سفره افطاری میهمان شوید بدون استثنا حتما با ظرفی خرما مواجه می شوید چرا که بر طبق سنت حضرت رسول اکرم(ص) خوردن خرما در زمان افطار برای همه مسلمانان به صورت یک عادت درآمده. این میوه خوشمزه چنان مورد توجه ایشان و ائمه ما قرار داشته که حضرت صادق(ع) می فرمودند: پیامبر خدا(ص) روزه خود را در موسم خرمای تمر با تمر افطار می کردند و در موسم خرمای رطب با رطب چرا که اگر غذایی پاکیزه تر از خرمای رطب بود خداوند آن رابه حضرت مریم(ع) می خوراند و همچنین امیرمومنان علی(ع) می فرمایند: خوردن خرما بر شما لازم است چونکه درماندگی (افسردگی) را می برد بدنی را که احساس سرما می کند گرم می کند و گرسنه را سیر می کند و در آن ۷۲ نوع شفاست و همچنین فرمودند: خرما هفت خصلت دارد که جبرئیل به حضرت رسول (ص) خبر دادند. بوی دهان و معده را پاک وغذا را هضم ، قوه بینایی و شنوایی را زیاد و کمر را محکم و شیطان را دیوانه و گیج می کند و انسان را به خدا نزدیک و از شیطان دور می سازد.
خرما میوه درختی به نام نخل (Palm) از تیره (Palmacece) است که نام علمی آن Phoenix است. بد نیست که بدانید خرما دارای ۷۴ درصد مواد قندی قابل جذب (ساکاروز، گلوکز) است که این مواد قندی به آسانی جذب شده و انرژی کافی را برای سوخت و ساز بدن و فعالیت تمامی سلول ها فراهم می کند. میزان چربی این موهبت الهی ۰/۹ و پروتئین و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن، منیزیوم، گوگرد ۱/۶۵ و ویتامین های (A- B۱-B۲-۶ B- /۲ B- C- E) است، دارای ۷۵-۲۱ آب و لعاب (موسیلاژ) که کلسیم نیاز ضروری هر فردی را تامین می کند، آهن که خونساز است و فسفر که برای فعالیت های مغز ضروری است و تشکیل دهنده مواد هورمونی است. وجود پتاسیم و منگنز در متعادل نگاه داشتن یون های بدن نقش بسزایی دارد و با داشتن ویتامین A که می تواند بر تسریع فعالیت های سلول ها کمک کند و همچنین دید چشم را به میزان زیادی بالا ببرد و همچنین ویتامین B قدرت سلول های عصبی و نیروی جسمانی را فعال می کند. خرما با طبیعت گرم میوه انرژی زایی است و سرشار از مواد حیاتی و بدین لحاظ خون ساز و تقویت کننده مغز و اعصاب و اندام های مختلف بدن بوده و کالری مورد نیاز بدن را تامین می کند.
جوشانده خرما تقویت کننده دستگاه تنفسی و درمان کننده اختلا لا ت ریوی و تسکین دهنده سرفه های حاد و مزمن است. خرما به عنوان تقویت کننده قلب و منظم کننده حرکات قلب است.
چرا که عروق مربوطه قلب را در انجام فعالیت یاری می کند. خرما می تواند آرام بخش موثری در بیماری های عصبی باشد و اختلا لا ت عصبی مغزی و نخاعی ودردهای عصبی را برطرف سازد.
جوشانده خرما درمان کننده سیاتیک، کمردرد، نرمی مفاصل و فلج است. خیسانده خرمای خشک در شیر می تواند در درمان بیماری های هورمونی موثر واقع شود. همچنین خرما تقویت کننده پوست و برطرف کننده اختلا لا ت پوستی، مو، ناخن است کشیدن گرد سوخته خرما در چشم از ریزش مژه جلوگیری می کند و ناراحتی های آلرژیکی و عفونی چشم را تحرک عضلا نی و فکری و دوران نقاهت بیماری و اختلا لا ت جسمی و روانی تامین می کند. خرما انسان را از سرطان محفوظ می سازد چرا که دارای منیزیوم است ودر تنظیم غدد مترشحه داخلی و فشار خون داروئی است چشمگیر و همچنین ویتامین های موجود در خرما قوای بینایی، بویایی، شنوایی را تقویت می سازد و در حفظ سلا مت پوست و ضمائم آن بسیار مفید است، التهابات روده به میزان زیادی با مصرف خرما کاهش می یابد.
امام صادق(ع) می فرمایند: «در خرما شفای سمومات است ودردی از آن تولید نمی شود کسی که موقع خواب هفت دانه خرما بخورد کرمهای معده اش کشته می شود. خرما دارای فوائد بسیار است بدن را گرم و فعال می سازد زمین آن را حاصلخیز می کند مولد خون غلیظ است خرمای نرسیده و ترش در جریان خون و جلوگیری از اسهال و اصلا ح لثه های دندان خیلی موثراست.»
از زیاده روی در خوردن آن پرهیز کنید چرا که زیاده روی در آن موجب پوسیدگی دندان و اختلا لا ت کبدی و پوستی می شود.


[External Link Removed for Guests]
ارسال پست

بازگشت به “دیگر گفتگو ها”