100 شركت برتر جهان اسلام معرفي شدند

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
New Member
New Member
پست: 18
تاریخ عضویت: دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۸۵, ۹:۲۶ ب.ظ
سپاس‌های دریافتی: 4 بار

100 شركت برتر جهان اسلام معرفي شدند

پست توسط DJ.:.DANGEROUS »

نشريه اينترنتي "دينار استاندارد" تازه ترين رده بندي يكصد شركت برتر جهان اسلام را منتشر كرد كه در اين رده بندي نام سه شركت ايراني به چشم مي خورد.
به گزارش سایت carx1، اين نشريه در سومين رده بندي سالانه خود موسوم به "The 2006 DS100"، يكصد شركت برتر جهان اسلام در ميان 57 كشور عضو سازمان كنفرانس اسلامي را از نظر درآمد حاصله در سال 2005 ميلادي رتبه بندي كرد و نام شركت ملي نفت ايران را پس از آرامكو عربستان در مكان دوم قرار داد.
در اين رده بندي درآمد شركت ملي نفت ايران حدود 75 ميليارد و 616 ميليون دلار اعلام شده است. اين شركت در رده بندي سال گذشته (The 2005 DS100) نيز با درآمدي معادل 50 ميليارد و 400 ميليون دلار در مكان دوم جاي داشت.
در صدر اين رده بندي شركت نفت سعودي آرامكو ديده مي شود كه با درآمد 168 ميليارد و 200 ميليون دلار مكان نخست خود را حفظ كرده است.
از سوي ديگر شركت ايران خودرو به عنوان دومين شركت برتر ايراني با درآمد 7 ميليارد و 700 ميليون دلار در مقام بيست و چهارم قرار گرفته و بالاترين رتبه را در ميان شركت هاي خودروسازي كشورهاي اسلامي به خود اختصاص داده است.
اين شركت در رده بندي امسال 13 پله نسبت به فهرست سال گذشته صعود كرده است. ايران خودرو در ليست سال گذشته "دينار استاندارد" كه بر مبناي درآمد سال 2004 شركت هاي برتر اسلامي تنظيم شده بود با درآمد 3 ميليارد و 800 ميليون دلار در مكان سي و هفتم جاي داشت.
اين شركت همچنين در ميان موسسات غيرنفتي پايين تر از شركت ارتباطات سعودي در مكان ششم قرار گرفت، اين در حالي است كه ايران خودرو سال گذشته از اين نظر در مكان بيست و چهارم قرار داشت.
شركت ملي پتروشيمي نيز به عنوان سومين شركت پردرآمد ايراني در سال 2005 معرفي شد و با يك پله صعود نسبت به رده بندي سال گذشته در مكان سي و هفتم قرار گرفت. اين شركت سال گذشته با درآمد 3 ميليارد و 600 ميليون دلار پس از ايران خودرو قرار داشت و در رده بندي جديد با درآمد تخميني 5 ميليارد دلار به رتبه سي و هفتم صعود كرد.
در ليست منتشره توسط "دينار استاندارد" بيش از همه نام شركت هاي نفت و گاز به چشم مي خورد، به نحوي كه 10 رتبه اول كاملا متعلق به شركت هاي فعال در صنعت انرژي است. شركت پتروناس مالزي، شركت نفت كويت، شركت ملي نفت عراق، سوناتراچ الجزاير، شركت ملي نفت نيجريه، شركت ملي نفت ابوظبي، شركت ملي نفت ليبي و شركت نفت سوريه در رده هاي سوم تا دهم اين فهرست قرار گرفته اند.
در همين حال رده بندي اين موسسه نشانگر تداوم رشد اقتصادي در كشورهاي اسلامي است. يكصد شركت برتر اسلامي در سال 2005 مجموعا 944 ميليارد دلار درآمد كسب كردند كه 37 درصد در مقايسه با سال پيش از آن افزايش نشان مي دهد. اين رده بندي حاكي از رشد قوي در كليه صنايع اسلامي است كه در اين ميان درآمد شركت هاي فعال در صنعت نفت و گاز با اتكا به افزايش بي سابقه قيمت نفت (بنا بر ارقام اوپك) به طور متوسط 42 درصد رشد كرده و صنايع ساختمان سازي، توليد مواد غذايي، حمل و نقل و ارتباطات نيز به ترتيب با 36، 30، 23 و 20 درصد رشد رو به رو شده اند.
از سوي ديگر تركيه با 26 شركت، بيشترين تعداد شركت هاي پردرآمد را به خود اختصاص داده و مالزي با 17، عربستان با 15، اندونزي با 10، امارات با 6، مصر با 5، ايران و كويت هر يك با 3، قطر، عمان، پاكستان و قزاقستان هر يك با 2 و الجزاير، آذربايجان، عراق، ليبي، نيجريه، سوريه و مراكش هركدام با يك شركت در مكان هاي بعدي قرار دارند.. بيش از نيمى از شركت هاى واقع در اين ليست (۵5 شركت) دولتي هستند.
هدف از رتبه بندي يكصد شركت برتر توسط "دينار استاندارد" نشان دادن تصويرى نزديك به واقعيت از فضاى فعاليت اقتصادى در كشورهاى عضو سازمان كنفرانس اسلامى است.
"رفيع الدين شكوه"، سردبير و موسس "دينار استاندارد"، فهرست يكصد شركت برتر جهان اسلام را با 100 شركت برتر جهاني كه توسط مجله فورچون در سال جاري منتشر شده، مقايسه كرد و گفت: درآمد شركت هاي اسلامي واقع در ليست "دينار استاندارد" تنها معادل 10 درصد كل درآمد 2/9 تريليون دلاري منتسب به 100 شركت برتر ليست فورچون است اما رشد درآمد شركت هاي اسلامي در مقايسه با سال گذشته 37 درصد ثبت شده، حال آنكه شركت هاي ليست فورچون با 14 درصد رشد مواجه شده اند.
سابيك عربستان، پتروناس مالزي و كوك تركيه تنها شركت هاي اسلامي هستند كه نامشان در ليست مجله فورچون نيز به چشم مي خورد.
ارسال پست

بازگشت به “دیگر گفتگو ها”