راهنمایی. اگر ممکنه جملاتی از امام علی در مورد تجارت بگید

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
New Member
New Member
پست: 11
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۳۸۶, ۱۱:۴۳ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 3 بار
سپاس‌های دریافتی: 2 بار
تماس:

راهنمایی. اگر ممکنه جملاتی از امام علی در مورد تجارت بگید

پست توسط vrb_3d »

سلام
اگر ممکنه جملاتی از امام علی در مورد تجارت بگید
ممنون
[External Link Removed for Guests]
Moderator
Moderator
پست: 2025
تاریخ عضویت: دوشنبه ۲ شهریور ۱۳۸۸, ۲:۲۳ ب.ظ
محل اقامت: آذربایجان
سپاس‌های ارسالی: 2903 بار
سپاس‌های دریافتی: 3754 بار

Re: راهنمایی. اگر ممکنه جملاتی از امام علی در مورد تجارت بگید

پست توسط قهرمان علقمه »

 تصویر 




 امام علی علیه السلام 





1. بازرگان در مخاطره است (چه از نظر دين و چه از نظر دنيا)




 (غررالحکم ، باب تجارت) 




2. كسى كه با خدا سودا كند سود برد.




 (غررالحکم ، باب تجارت) 




3. آن كس كه بدون آگاهى (از احكام شرعى تجارت و) داد و ستد كند ، در ربا غوطه ور شود.



 (غررالحکم ، باب تجارت) 
Moderator
Moderator
پست: 705
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱ مهر ۱۳۸۶, ۲:۱۳ ب.ظ
محل اقامت: Tehran
سپاس‌های ارسالی: 2377 بار
سپاس‌های دریافتی: 1893 بار

Re: راهنمایی. اگر ممکنه جملاتی از امام علی در مورد تجارت بگید

پست توسط [EHSAN] »

سلام

قهرمان علقمه, گرامی

اگر بیشتر بفرمائید ممنون میشم

التماس دعا :razz:
نابرده رنچ گنج بدست نمیاد تصویر
Commander
Commander
پست: 2503
تاریخ عضویت: جمعه ۱۱ آبان ۱۳۸۶, ۳:۰۶ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 7581 بار
سپاس‌های دریافتی: 6236 بار
تماس:

Re: راهنمایی. اگر ممکنه جملاتی از امام علی در مورد تجارت بگید

پست توسط مائده آسمانی »

به نام خدا

سلام علیکم


امام على عليه‏السلام : اى جماعت بازرگان ! احكام داد و ستد را بياموزيد سپس تجارت كنيد ، احكام داد و ستد را بياموزيد سپس تجارت كنيد ، احكام داد و ستد را بياموزيد سپس تجارت كنيد .


امام صادق عليه‏السلام :هر كس بخواهد تجارت كند بايد احكام دين خود را بياموزد تا حلال را از حرام بازشناسند . كسى كه احكام دين خود را نياموزد و تجارت كند در كام شبهات فرو غلتد .


امام رضا عليه‏السلام :هرگاه در حال كسب و كار بودى و وقت نماز رسيد كسب تو را از نماز باز ندارد ؛ زيرا خداوند مردمى را چنين توصيف كرده و ستوده‏است : «مردانى كه هيچ تجارت ...» . اين مردم كاسب بودند امّا چون گاه نماز مى‏رسيد دست از كسب و كار مى‏شستند و به نماز بر مى‏خاستند . مزد و پاداش اينان بيش از كسانى بود كه كاسبى نمى‏كردند و نماز مى‏خواندند .


امام صادق عليه‏السلام- در پاسخ به پرسش هشام ابن حكم از علّت تحريم ربا- : اگر ربا حلال بود ، مردم كار تجارت و كسب مايحتاج خود را رها مى‏كردند . پس خداوند ربا را حرام فرمود ، تا مردم از حرامخوارى دست كشيده ، به تجارت و خريد و فروش روى آورند و زيادى مال را به يكديگر قرض دهند .


امام على عليه‏السلام :اى مـردم ! ابـتـدا احكام ، سپس تـجـارت ! به خدا قسم كه ربا در ميان اين امّت ناپيداتر از حركت مورچه بر روى تخته سنگ سياه است .

امام على عليه‏السلام :آن كـه بـدون دانستن احكام ديـن ، تجارت و كسب كند ، به ورطه ربا درافتد.


امام رضا عليه‏السلام :خداوند دزدى كردن را حرام فرمود ، چون اگر مباح بود موجب تباهى اموال و آدم كشى مى‏شد و به خاطر اين كه غصب اموال‏يكديگرمايه‏كشتار ودرگيرى‏و حسد ورزى نسبت به يكديگر مى‏شود و نيز چون موجب مى‏شود كه تجارت و پيشه‏ورى ترك شود و اموال و ثروتهاى ناحقّ و ناروا به دست آيد .
و علّت بريدن دست راست دزد آن است كه وى با دست راست خود با اشياء تماس دارد و اين دست بهترين و كار آمدترين عضو بدن اوست.پس بريدن‏آن كيفرى است براى دزد و درس عبرتى است براى ديگران كه درصدد تصرف اموال از راه غير حلال بر نيايند و نيز چون بيشتر با دست راستش مرتكب دزدى مى‏شود .


عمار ساباطى :به ابو عبداللّه‏ (امام صادق عليه‏السلام) عرض كردم : انسان مى‏تواند تجارت كند با اين حال اگر خودش را اجير (ديگرى) سازد ، به اندازه‏اى كه خودش تجارت كند به او داده مى‏شود . فرمود : اجير نشود ، بلكه از خداوند بزرگ روزى طلبد و دست به تجارت زند ؛ زيرا اگر مزدورى كند ، مانع روزى خود شده‏است .


امــام صادق عليه‏السلام :تجارت كردن خرد را مى‏افزايد .

مستدرك الوسائل :امام صادق عليه‏السلام از شغل يكى از اصحاب خود پرسيد ، عرض كرد : فدايت شوم ، من تجارت را كنار گذاشته‏ام ؛ فرمود : چرا ؟ عرض كرد : منتظر اين امر (روى كار آمدن دولت و حكومت شما) هستم . حضرت فرمود : اين از شما تعجّب است ، ثروتتان از بين مى‏رود . از تجارت دست مكش و فضل و بركت خداى را بجوى ، حجره خود را بگشاى و بساط كسب و كارت را پهن كن و از پروردگارت روزى بطلب .

پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :خداوند عز و جل مى‏فرمايد : سوگند به عزّت و جلالم ... كه هيچ بنده‏اى دلخواه مرا بر دلخواه خودش ترجيح ندهد مگر اين كه فرشتگانم را به نگهبانى از او بگمارم و آسمان‏ها و زمين‏ها را ضامن روزى او گردانم و در پسِ تجارتِ هر تاجرى به فكر او باشم و دنيا به رغم ميل خود (يا ذليلانه) به او رو آورد .


امام باقر عليه‏السلام :خداوند عز و جل مى‏فرمايد: بـه عـزّت و جـلال و عظمت و علوّ و بلندى مقامم سوگند ، كه هيچ بنده‏اى خواست مرا بر خواست خودش برنگزيند ، مگر اين كه شغل و زندگى او را رو به راه كنم و آسمان‏ها و زمين را ضامن روزيش گردانم و در پسِ تجارتِ هر تاجرى به فكر او باشم .


تنبيه الخواطرـ درباره آنچه لقمان عليه السلام به پسرش گفت ـ: اى پسرم! پرواى الهى را سرمايه تجارت خود قرار ده تا بدون هيچ كالايى ، تو را سود سرشار دهد .




تصویر
ارسال پست

بازگشت به “اميرالمومنين علي (علیه السّلام)”