[FONT=Georgia] **داستانی از سلمان فارسی**
حديثى جالب از امام صادق عليه السلام نقل شده است كه :
( پيامبر صلى الله عليه و آله پرسيد : كدامين شما، روزگار را با روزه سپرى مىكنيد؟
سلمان گفت: من ، اى فرستاده خدا!
پيامبر خدا فرمود: كدامتان شب را تا صبح ، بيدار مىمانيد؟
سلمان گفت : من ، اى رسول خدا!
فرمود: كدامتان در هر روز ، يك بار قرآن ختم مىكنيد؟
سلمان گفت : من ، اى رسول خدا!
يكى از ياران پيامبر، برآشفت و گفت : اى رسول خدا! سلمان ، مردى ايرانى است و مىخواهد بر ما قريشيان ببالد.!!
فرمودى: كدامتان روزگار را با حال روزه سپرى مىكند؟ او گفت : من . در حالى كه در بيشتر روزها، مىخورد . و فرمودى : كدامتان شب را تا صبح ، بيدار مىماند؟ گفت: من . در حالى كه بيشتر شب را خواب است. و فرمودى: كدامتان در هر روز ، يك بار قرآن ختم مىكند؟ باز هم گفت : من . در حالى كه بيشتر روزش را خاموش است.
پيامبر فرمود: فلانى! خاموش باش. كجا ديگر مىتوانى [چنين ]همانندى براى لقمانِ حكيم بيابى؟
از خودِ سلمان بپرس تا آگاهت كند.
آن مرد به سلمان گفت : اى ابو عبداللّه ! آيا تو نگفتى كه همه روزها را با حال روزه سپرى مىكنى؟
سلمان گفت : چرا !
آن مرد گفت : تو را ديدهام كه بيشتر روز را مىخورى!
سلمان پاسخ داد : نفهميدى .
من در هر ماه ، سه روز روزه مىگيرم و خداوند عزيز و ارجمند فرموده است : (هر كس نيكى كند ، ده برابر پاداش دارد) و من شعبان را به رمضانْ وصل مىكنم و اين ، روزه گرفتنِ همه روزهاست .
آن مرد گفت : آيا تو نگفتى كه شب را تا صبح ، بيدار مىمانى؟
سلمان جواب داد : چرا!
او گفت : تو بيشتر شب را خوابى .
سلمان گفت : [باز هم] نفهميدى .
من از دوستم پيامبر خدا شنيدم كه مىفرمود : «هر كس با طهارت بخوابد ، گويا كه همه شب را بيدار مانده است» و من در حال طهارت مىخوابم .
آن مرد گفت : آيا نگفتى كه در هر روز ، يك قرآن ختم مىكنى؟
سلمان جواب داد : چرا!
او گفت : تو بيشتر روز را خموشى!
سلمان گفت : [درست] فهميدى .
من از دوستم پيامبر خدا شنيدم كه به على عليه السلام مىفرمود : «اى ابوالحسن ! مَثَل تو در ميان امّت من ، همانند [سوره] «قل هو اللّه أحد» است . هر كس آن را يك بار بخواند ، يك سوم قرآن را خوانده و هر كس دوبار بخواند ، دو سوم قرآن را خوانده و هر كس سه بار بخواندش ، قرآن را ختم كرده است .
پس هر كس تو را به زبانْ دوست بدارد ، يك سوم ايمانش را كامل كرده و هر كس به زبان و دلْ دوستت داشته باشد ، دو سومِ ايمانش را كامل كرده و هر كس با زبان و دل دوستت داشته باشد و با دست نيز يارىات دهد ، همه ايمانش را كامل كرده است .
سوگند به آن كه مرا به حق برانگيخت ، اى على! اگر اهل زمين ، همانند آسمانيان ، تو را دوست بدارند ، احدى در آتش ، عذاب نخواهد شد» و من [سوره] «قل هو اللّه أحد» را در هر روز ، سه بار مىخوانم .
آن مرد ايستاد ، چنان كه گويى سنگى را به زور ، قورت داده است .
[HR]
[ الأمالى ، صدوق : ص 85 ح 54، بحار الأنوار : ج 22 ص 317 ح 2 .] )