سوال درباره ی شیطان ...

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
Junior Member
Junior Member
سپاس‌های دریافتی: 6 بار

سوال درباره ی شیطان ...

پست توسط ASHK HIKAYESI »

سلام !

اخیرا در فیلم های تلویزیونی میبینیم که شیطان ، به راحتی وارد زندگی انسان ها شده و عملا در آن شرکت میجوید ! آیا این موضوع باعث نمی شود که شیطان از یک وسوسه کننده صرف دور شود و عملا وارد کارزار شود ؟؟؟ و اینکه اصلا این عادلانه هست ؟؟؟ :?

:razz:

مغزهاي بزرگ درباره ايده ها فکر مي کنند

مغزهاي متوسط درباره حوادث

و مغزهاي کوچک درباره مردم !

:D :razz:
Iron
Iron
سپاس‌های ارسالی: 42 بار
سپاس‌های دریافتی: 446 بار

Re: سوال درباره ی شیطان ...

پست توسط زهـرا »

ASHK HIKAYESI نوشته شده:سلام !

اخیرا در فیلم های تلویزیونی میبینیم که شیطان ، به راحتی وارد زندگی انسان ها شده و عملا در آن شرکت میجوید ! آیا این موضوع باعث نمی شود که شیطان از یک وسوسه کننده صرف دور شود و عملا وارد کارزار شود ؟؟؟ و اینکه اصلا این عادلانه هست ؟؟؟ :?

به نام خدا 

با سلام خدمت دوست عزیز ،جناب ASHK HIKAYESI 

شیطان و وسوسه اش همیشه در کمین ماست و این که فرمودید شیـطان به راحتی وارد زندگی ما میشه ؛ قاعدتا خود شیـطان که هرلحظه

در پی اغفال ماست ، اینقدر نزدیــک هست که داخل زندگی هم قرار گرفته باشه. همه ی اینها برای محک زدن انسان هست و اگر شیــطانی در

کار نبود ، خوب از بد تمیز داده نمیشد . و ارزش انسانهای وارسته مشخص نمیشد. باز هم شیــطان خودش با وسوسه کردن ،وارد کارزار

میشه و در ذهن و عمـق افراد نفــوذ می کنه و کاری رو که زشت هست زیبا جلوه میده و البته باید بگم که با هر کسی ،از راه خودش وارد

میشه . طبعا به من نوعی که مقید به اصول دین و احکام هستم نمیاد بگه : بفرما مشروب بخور ! چون میدونه که هرگز لب به مشروب

نخواهم زد . برای اغفال من و امثال من،از راهی وارد میشه که اصلا به ذهنمون همخطور نمیکنه که ممکن هست این راه اشتباه باشه

و متاسفانه گرفتار میشیم.

كار است كه اگر انسان آنها را انجام بده وسوسه شيطان از او دفع میشه و آن ملعون تا مدتى قادر نيست او رو وسوسه کنه ! 

1- پناه بردن به خدا: اميرالمؤمنين عليه السلام فرمود: وقتى شيطان يكى از شما را وسوسه كند بايد به خدا پناه بريد و بگوييد:

«امنت بالله و برسوله مخلصا له الدين ». و نيز آمده : زمانى كه در قلب تو شكى رخنه كند بايد بگويى :

«هو الاول و الاخر و الظاهر و الباطن و هو بكل شيى ء عليم ». 

2- روزه گرفتن : هر كس در هر ماه سه روز، روزه بگيرد آن سه روز مطابق روزه همه دنياست و وسوسه شيطان را از قلب بيرون مى برد.

3- ذكر اهل بيت : ذكر اهل بيت پيامبر اسلام (ص) براى وسوسه در سينه انسان شفا است. صلوات بر پیامبر فرستد .

«از همه مهم تر اين كه انسان درود بر پيامبر (ص) بفرستد.»

4- مسواك : امام صادق عليه السلام فرمود: بر شما باد به مسواك كردن ؛ زيرا آن وسوسه شيطان را از سينه انسان بيرون مى برد.

5- شستن سر با سدر: امام صادق (ع) فرمود: كسى كه سر و صورت خود را با برگ سدر بشويد، خداوند شيطان را 70 روز از او دور مى کند.

6- آب نيسان : آن آب بارانى است كه بعد از 23 روز از كه عيد نوروز گذشت تا سى روز بعد از آن مى گيرند.

كسى كه دوست دارد شيطان با وسوسه خود او را اذيت نكند، از آب نيسان بياشامد.

7- خوردن انار: امام صادق عليه السلام فرمود: انار زمانى كه در معده قرار گيرد تا چهل روز وسوسه شيطان را از بين مى برد.

8. حنا: در حنا بستن چهارده خصلت است : نهم از آنها اين كه وسوسه شيطان را كم مى كنند.

خداوند در سوره اعراف آیه 199 می فرماید:

بر سر راه آنها همواره وسوسه هاى شیطانى در شکل مقام , مال , شهوت و امثال اینها خودنمایى مى کند. 

قرآن دستور مى دهد که :  «و هرگاه وسوسه اى از شیطان به تو رسد, به خداپناه بر; که او شنونده و داناست »!  

«واما ینزغنک من الشیطان نزغ فاستعذ باللّه انه سمیع علیم ».  

درا یـن آیـه راه غـلـبه و پیروزى بر وسوسه هاى شیطان را, به این صورت بیان مى کند که :

«پـرهـیـزکـاران هـنگامى که وسوسه هاى شیطانى آنها رااحاطه مى کند به یاد خدا (و نعمتهاى بى پایانش, به یاد عواقب شوم گناه و مجازات

خدا) مى افتند, در این هنگام (ابرهاى تیره و تـار وسـوسه از طرف قلب آنهاکنار مى رود و) راه حق را به روشنى مى بینند و انتخاب مى کنند.»

«ان الذین اتقوا اذامسهم طائف من الشیطان تذکروا فاذا هم مبصرون».  
 تصویر 
Commander
Commander
سپاس‌های ارسالی: 747 بار
سپاس‌های دریافتی: 635 بار

پست توسط MAHDIYAR »

با سلام و تشکر از دوستان

اولا باید بگویم که شیطان و شیاطین فقط موجودات ماورایی و اجنه گونه نیستند بلکه شیاطین انسی (انسانی) نیز فراوانند و قدرت ماورایی هم ندارند بلکه همواره در پی منحرف کردن مردم از صراط مستقیمند

اینکه شما فرمودید به راحتی شیطان وارد می شود این ورود با خواست و تبعیت ما از شیطان بوجود می آید و در ابتدا او قدرتی ورای وسوسه ندارد

اما اینگونه که در فیلمها به نمایش در می آید که شیطان مجسم می شود
این ورود معمولا به صورت مجسم شدن نیست و شیطان نیازی به مجسم شدن برای منحرف کردن افراد ندارد و مواردی که مجسم شده بسیار بسیار کم است و محدود (مانند داستان حضرت ابراهیم و رمی جمرات)

در پایان با روایتی از امیرالمومنین علیه السلام (خطبه 7 نهج البلاغه ص 53) بحث را خاتمه می دهم:

[align=center]7- و من خطبة له ع يذم فيها أتباع الشيطان

اتَّخَذُوا الشَّيْطَانَ لِأَمْرِهِمْ مِلَاكاً

وَ اتَّخَذَهُمْ لَهُ أَشْرَاكاً

فَبَاضَ وَ فَرَّخَ فِي صُدُورِهِمْ

وَ دَبَّ وَ دَرَجَ فِي حُجُورِهِمْ

فَنَظَرَ بِأَعْيُنِهِمْ وَ نَطَقَ بِأَلْسِنَتِهِمْ

فَرَكِبَ بِهِمُ الزَّلَلَ وَ زَيَّنَ لَهُمُ الْخَطَلَ فِعْلَ مَنْ قَدْ شَرِكَهُ الشَّيْطَانُ فِي سُلْطَانِهِ وَ نَطَقَ بِالْبَاطِلِ عَلَى لِسَانِهِ  

در این روایت مراحل شیطان شدن یک انسان به طور کامل بیان شده:
معیار و ملاک شدن اعمال شیطانی ، شریک شدن شیطان ، تخم گذاری و جوجه کشی شیطان در سینه آدمی تا آنجا که شیطان با چشم این افراد می بیند و با زبانشان صحبت می کند و . . ..

و در مقابل هم حدیث قرب نوافل است که انسان با اعمال نیک به خدا نزدیک می شود تا آنجا که ....

پس همانطور که می بینید عدالت کاملا برقرار است اگر شیطان می تواند به انسان نزدیک شود خدا از رگ گردن به انسان نزدیکتر است (نحن اقرب الیه من حبل الورید سوره ق آیه 16) و همچنین شیطان در بندگان مخلص الهی هیچ راه ندارد ( ولاغوینهم اجمعین الا عبادک منهم المخلصین سوره حجر آیه 40)

خداوند همه ما را از شر شیاطین جن و انس حفظ کند و از بندگان مخلص خود قرار دهد . آمین
فَمَنْ اتبَعَ هُدايَ فَلايَضِلُ وَ لا يَشقَي( طه/123)
Junior Member
Junior Member

پست توسط ASHK HIKAYESI »

سلام ! :razz:

تشکر دوباره از دوستانی که جواب دادند . خوشبختانه به بعضی از نکاتی که بنده در سوالم اشاره نکرده بودم هم پاسخ داده شد که جای خوشحالی دارد ! :D =:(

یک نکته ی دیگه :

ممکنه که شیطان خودش رو به شکل های مختلف دربیاره ( به شکل آدم های مختلف و خودش رو جای اونها جا بزنه و ... ) ، اگر اینطور باشه که دیگه سنگ رو سنگ بند نمیشه !!! :?

در ضمن نمیدونم برای شما هم پیش اومده که از زمین و زمان براتون عوامل وسوسه وارد بشن ؟ بعضی وقتا من فکر میکنم این کارا کاملا روی حساب و کتاب هست و شیطان کاملا درگیره !!!

:-(

New Member
New Member
سپاس‌های دریافتی: 3 بار

پست توسط sezar & sanaz »

البته یه چیزی رو هم من بگم که در زمان قدیم چون نمی تونستند امامان به مردم بفهمونن که میکروب چی بیماری می آره و ... و مجبور بودن آلودگی چیزی رو به اسم شیطان بیان کنند یعنی می گفتن این جسم شیطان داره در بعضی از جمله های بالا می توان نمونه هایش رو دید
Old-Moderator
Old-Moderator
سپاس‌های ارسالی: 3099 بار
سپاس‌های دریافتی: 5474 بار

پست توسط Labbaik »

سلام خدمت دوستام عزیز :razz:

در آیه 42 سوره یوسف آمده:

[align=center]یو سف به آنکس از آن دو تن که دریافت نجات می یابد،گفت:مرا نزد سرورت یاد کن،باشد که وسیله آزادی مرا از زندان فراهم کند،ولی شیطان از خاطر او برد که یوسف را نزد سرور خود یاد کند، از این رو چند سالی در زندان ماند. 

اونجور که شنیدم شیطان فقط وسوسه می کنه،اما در ایه فوق گفته شده شیطان از یاد او برد!! :shock: بالاخره این شیطان کیه؟]i hfchvd nhvi? چه توانایی هایی داره؟؟ :?

[align=center]پیشاپیش سپاسگزارم
در پناه حق :AA:  
زندگی بافتن یک قالی است

نه همان نقش و نگاری که خودت می خواهی

نقشه را اوست که تعیین کرده است

تو در این بین فقط میبافی

نقشه را خوب ببین !!!

نکند آخر کار قالی زندگیت را نخرند

تصویر 
Commander
Commander
سپاس‌های ارسالی: 3085 بار
سپاس‌های دریافتی: 5884 بار
تماس:

پست توسط محمد علي »

به نام خدا

با سلام و تشکر از دقت شما .

جواب سوال شما دو قسمت داره ، یکی خود سوال یکی نوع پرسیدن سوال !

(اول، دومی) ببینید نکته مهمی که در دین ما وجود داره ، منبع بودن قرآن و روایات برای برداشت مفاهیم مختلف است . یعنی وقتی یک رفرنسی
از دین لازم داشته باشیم ، به قرآن و حدیث مراجعه می کنیم . لذا چیزی که در آنها آمده منبعی برای فهم ماست .
خلاصه منظورم اینه که اگر یه چیزی قبلا شنیدیم و کامل تر اون رو در قرآن می بینیم ، اول شنیده ها رو ناقص بدونیم و سپس به منبع مقابل
ایمان بیاریم . مثلا در یک کتاب ریاضی رفرنس ، نوشته باشن 2*2 میشه چهار ، ما بگیم نه تا جایی که من شنیدم می شد 5 ! چطور ممکنه ؟
خوب به نظر شما باید رفرنس رو عوض کنیم یا شنیده رو ؟ اینم مثل همونه ، با کمی تامل میشه به چیزای زیادی رسید .

-------------------------------------------------------

اما سوال شما که بسیار هم مهمه :

بر اساس همین آیۀ قرآن ، بله ! شیطان هم می تواند چیزی را از یاد انسان ببرد . اما به طریقه هایی !!! 

برای اینکه توجه شما از چیزی سلب شود ، و متوجه چیز دیگری شوید ، کافی است حواس شما را به آن چیز جدید جلب کند ،

و موجب غفلت از موضوع قبلی شوید . این نوعی إنساء ( فراموشی دادن است ) . مثلا با همان وسوسه یا از راهی دیگر شما را متوجه

مطلب دیگری می کند . ( بدون اینکه هیچ تسلطی بر ما داشته باشد ، تنها با پرت کردن حواس ، تمرکز ذهنی ما را از بین می برد)

همه ما تجربه کرده ایم که در بین نماز ، این اتفاق زیاد افتاده است . به یاد همه چیز می افتیم جز او ، یعنی نوعی القای افکار جانبی

که باعث عدم تمرکز یا همان حضور قلب می شود .

و این فراموشی دادن ، تنها از راه متوجه کردن شما به چیز دیگری صورت می گیرد .

اما اینکه ترفند های دیگر شیطان و عوامل متعدد او در زندگی انسان چه هاست ؟ بسیار زیاد و مورد تحقیق علمای زیادی بوده است .

و البته در این مختصر نمی گنجد . اما عواملی چون وسوسه ، انسا ، زیبا جلوه دادن اعمال و دنیا ، قدم به قدم جلو آمدن ،

القای آنچه که نمی دانیم را بر خدا ببندیم و ...
، و بسیاری موضوعات قرآنی دیگر که پیشنهاد می کنم دوست گرامی در این موضوع

تحقیق کنند و برای دوستانشان نتایج را ارائه دهند . چرا که موضوع نابی برای پژوهش و مطالعه است .

موفق و موید باشید . :razz:
New Member
New Member
سپاس‌های دریافتی: 15 بار

پست توسط mahan_teh2000 »

شيطان همانند خون در رگ و ريشة بني‌آدم در سريان و جريان است. اصلاً ديدن شيطان كار هر كسي نيست. ديدن شيطان كه از اجسام مجرد به شمار مي‌آيد، كار اولياي شيطان است. چنانكه فرعون شيطان را مي‌ديد و شيطان سراغ او مي‌آمد و يا كار انبيا و كساني است كه اهل شهود باشند. آنها هستند كه مي‌توانند او را و خراب‌كاري او را ببينند
New Member
New Member
سپاس‌های دریافتی: 9 بار

پست توسط TEVNAN »

جالبه که ما بحث در مورد شيطان شناسي داريم.

ولي از اوون جالب تر اينه که بحث در مورد انسان شناسي نداريم!!!!

منظورم اينجا نيست.تقريبا ميتونم بگم کل کشور اينجوريه
تقدير چيست؟؟؟
تقدير وجود دارد؟واقعا که خنده آور است و شرک
Junior Member
Junior Member

پست توسط ASHK HIKAYESI »

TEVNAN نوشته شده:جالبه که ما بحث در مورد شيطان شناسي داريم.

ولي از اوون جالب تر اينه که بحث در مورد انسان شناسي نداريم!!!!

منظورم اينجا نيست.تقريبا ميتونم بگم کل کشور اينجوريه

بنده کتابی خواندم به اسم « انسان از دیدگاه اسلام » به قلم « عبد الله نصری » . کتاب مفیدی هست و خواندنش را توصیه میکنم . اما خود بنده علیرغم بیسوادی ، غلط های چاپی زیادی در کتاب مذکور پیدا کردم ! :?

اگر دوستان کتابی با سطح بالا سراغ دارند لطفا معرفی کنند .

مرسی

ارسال پست

بازگشت به “شیطان پرستی”