با عرض سلام خدمت شما دوستان محترم و پرتلاش

به لطف الهي در اين تاپيک در رابطه با قرائت قرآن مجيد نکات و آدابي مطرح خواهد شد البته هرچند در آستانه وداع با ماه مبارک هستيم، وليکن اميد است که وداع با اين ماه عزيز به معناي وداع با کتاب الله مجيد قرآن کريم نباشد.
ان شاء الله استمرار در تلاوت قرآن همراه با رعايت آداب و مهمتر از همه عمل به دستورات روح بخش و گران بهاي آن سبب خوشنودي بيشتر آقا امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف شده و گرد غم از سيما و رخسار نوراني ايشان زدوده شود

نکات :
1. سعي در اين است که مطالبي که به آن اشاره ميشود در کمال ايجاز و اختصار مطرح شده و مستند به آيه و يا روايات باشد.
2. عمده مطالبي که در اين تاپيک مطرح ميشود از آداب قرائت بوده و مراعات آن سبب تاثيگذارتر بودن قرائت بر روح، جان و روان آدمي خواهد بود.
3. بعضي از مطالب مذکور شايد از آداب بشمار نيايد و ليکن طردا للباب و به جهت ربط مختصري که با مطلب دارد به آن اشاره شده است.
در ابتدا بحث را با روايتي در رابطه با هديه کردن ثواب قرائت آغاز خواهيم نمود و بعد به ساير موارد ميپردازيم .
در ضمن روايتي در کتاب کافي جلد 2 صفحه 618 عَلِيِّ بْنِ مُغِيرَةِ به امام أَبِي الْحَسَنِ (کاظم) عليه السلام عرضه مي دارد :
َانَ أَبِي يَخْتِمُهُ (قرآن) أَرْبَعِينَ خَتْمَةً فِي شَهْرِ رَمَضَانَ
ثُمَّ خَتَمْتُهُ بَعْدَ أَبِي فَرُبَّمَا زِدْتُ وَ رُبَّمَا نَقَصْتُ عَلَى قَدْرِ فَرَاغِي وَ شُغُلِي وَ نَشَاطِي وَ كَسَلِي
فَإِذَا كَانَ فِي يَوْمِ الْفِطْرِ جَعَلْتُ لِرَسُولِ اللَّهِ (صلي الله عليه و آله) خَتْمَةً وَ لِعَلِيٍّ (عليه السلام) أُخْرَى وَ لِفَاطِمَةَ (عليها السلام) أُخْرَى ثُمَّ لِلْأَئِمَّةِ (عليهم السلام) حَتَّى انْتَهَيْتُ إِلَيْكَ فَصَيَّرْتُ لَكَ وَاحِدَةً
مُنْذُ صِرْتُ فِي هَذَا الْحَالِ فَأَيُّ شَيْءٍ لِي بِذَلِكَ
قَالَ لَكَ بِذَلِكَ أَنْ تَكُونَ مَعَهُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ
قُلْتُ اللَّهُ أَكْبَرُ فَلِي بِذَلِكَ
قَالَ نَعَمْ ثَلَاثَ مَرَّات
چنين بود كه چهل بار قرآن را در ماه رمضان ختم ميكرد و من نيز پس از پدرم (بهمين اندازهها) ختم ميكنم گاهى بيشتر و گاهى كمتر باندازه فراغت و شغلم و باندازه نشاط و كسالتم؟
و چون روز عيد فطر شود يكختم آن را هديه رسول خدا (صلي الله عليه و آله) كنم، و يكى را هديه على عليه السلام و يكى را هديه حضرت فاطمه عليها السلام و همچنين براى هر يك از ائمه (عليهم السلام) تا برسد بشما كه براى هر يك يكى هديه كنم
و تا باين حال چنين كردهام، براى من در برابر اين عمل چه پاداشى هست؟
فرمود: پاداشت اين است كه روز قيامت با ايشان باشى،
گفتم:اللَّه اكبر! اين است پاداش من؟
تا سه بار فرمودند :
لذا چه زيبا است اهداء کردن ثواب قرائت قرآن به معصومين عليهم السلام، اولياء خدا، انبياء الهي و مومنان و چه پاداشي بهتر از اين که در روز قيامت همراه با آن بزرگواران باشيم . ان شاء الله