[align=center]به نام خدا
با سلام خدمت دوستان عزیز
دوست داشتم زودتر از این می تونستم توی بحث شرکت کنم و پاسخی اگر داشتم بدم ؛ اما فرصتم محدوده .
در مورد سوالی که دوست عزیز راجع به ایمان کردند ، یه تحقیق نسبتا مختصری سعی کردم ، انجام بدم و خدا رو شکر مطالب خوبی هم
به دست اومد . البته اینها ، همه مطالب و تعاریفی نیست که در مورد ویژگی های یک زوج خوب در احادیث امده ، بلکه چیزهایی است که
بنده با فرصت کمم
پیدا کردم ، و
الا مطالب خیلی زیبایی در مورد ازدواج در روایات ما وجود داره که توصیه می کنم حتما مطالعه کنید .
( این تحقیق در کتاب های کافی ، تهذیب ، استبصار ، من لایحضره الفقیه ، وسائل الشیعه ، مستدرک وسائل ، بحارالانوار و... در ذیل
واژه های نکاح و تزویج ، صورت گرفته و چکیده اون خدمتتون ارائه میشه )
اولا در فضیلت این عمل و ثوابش و استحباب آن بسیار روایت امده ، که هر چه بگویم کم گفته ام ؛ (مثلا)
محبوب ترین بنایی که در اسلام خدا دوست دارد ، بنایی است که با ازدواج حلال برپا شده باشد (خانواده) .
هرکس می خواهد بر سنت رسول خدا (ص) باشد ، ازدواج کند .
ثانیا در شرایط لازم یک زوج خوب :
عفت و پاک دامنی او ، که به معنی حفظ خویش از روابط حرام می باشد ؛ خصوصا تاکید شده که
خانواده او نیز این شرایط را داشته باشند . (خیلی مهم است چون یک نفر ممکنه بگه من که نمی خوام با خانوده طرف ازدواج کنم !
ولی دین ما میگه که این احتیاط ها رو هم رعایت کنید ، چون بالاخره کسی که در یک خانواده بی عفت تربیت یافته باشه ، طبیعتا
قبح یک سری کارها از چشمش افتاده ، و بیم گرایش او به این مسائل هم میره )
لذا این یکی از مهم ترین مصادیق ایمان هست .
دیگه اینکه خانم ها دقت کنند ، با مردی ازدواج کنند که از نظر
رعایت آداب ، و همچنین صحیح بودن اعتقادات مطمئن است .
چرا که در روایات آمده که زن در ادب و عقیده از شوهرش تاثیر می پذیره و بدون شک ، هم خودش و هم در تربیت فرزندانش موثر خواهد بود .
دیگر اینکه روی
نجابت ، خیلی تاکید شده . (و یکی از دلایل نهی از ازدواج با احمقان ، اینه که نجابت و سنگینی شخصیت ندارند . )
دیگر اینکه ، با اقوام و خاندانی که در آنها
وفاداری کمتر یافت میشه ، نباید وصلت کرد . بالاخره با تحقیق روی اون خانواده آدم می تونه بفهمه
که میزان وفاداری در انها چقدر هست ، و بالتبع فرزند اونها که طرف ازدواج ماست ، تاثیر پذیر از اون خانواده هست .
یه سری مسائل ظاهری و جسمی هم تاکید شده : از جمله زیبا روی بودن طرف (البته به شرطی که خواهیم گفت)
دیگر اینکه بهتر است با دوشیزگان (باکره) وصلت نمود (و دلایلی که براش ذکر شده بسیار زیباست) :
اولا پاک دامن تر هستند ، سریع تر مطلبی را می توان به ایشان تعلیم داد ، مودت و محبتشان پایدار تر و ثابت تر است ، اخلاقشان
نیکو تر است ، نرم تر و ملایم تر هستند و..... ( که البته در تمامی این موارد ،
بهتر بودن و افضلیت ذکر شده ، و به این معنا نیست که
در غیر دوشیزگان این صفات نیست ، اما بهترین ها و بالاترین ها در ایشان است )
در بعضی احادیث نیز ، از ازدواج با عده ای نهی شده : یهود و نصاری ، ناصبیان (دشمنان اهل بیت ع) ، احمق (به دلیل عدم نجابت)
اجاق کور (هر چند زیباترین باشد ! اینجا همان شرط زیبایی نفی می شود ، در احادیث بسیاری ذکر شده که بهتر است با یک سیاه زشت روی
اما سالم از نظر تولید مثل ازدواج کنید ، اما با یک زیبای مه روی که عاقر و ناتوان از آوردن فرزند است خیر ! چرا که تولید مثل و ازدیاد نسل مسلمان
بسیار مورد تاکید است )
همچنین از ازدواج با کسانی که مشهور به فحشاء و زنا هستند (چه زن و چه مرد ) نهی فراوان شده است .
----------------------------------------------------------------------
خلاصه : از این مختصر می توان نتیجه گرفت که ایمان اولا متدین بودن به دین اسلام و نیز دارا بودن عقاید صحیح
و همچنین التزام عملی به این عقاید داشتن ( عفت و پاکدامنی و رعایت آداب و ... )
و اخلاق نیک و نجابت و وفاداری و سایر مسائل عملی نیز در راستای همین ایمان تعریف می شوند (که راه های فهمیدن آن نیز
با تحقیق بر روی خانواده طرف و خود او نیز ذکر شده )
و همچنین در مورد عدم داشتن ایمان ، همان مسائلی بود که چند نمونه از مصادیق آن ذکر شد .
ممنون از همه شما ، منتظر خواندن نظرات و پژوهش های خواندنی شما در این زمینه ( هر چند کوتاه باشد ) هستم .